Tulostilastojalogo_erotin.png

Alle on koottu yhteenvetona vuosien saatossa kertyneet tilastot koe- ja kilpailutuloksista. Keskimäärin koe- ja kilpailulähtöjä yhdistyksen jäsenet tekevät 29,8 kappaletta / vuosi ja keskimääräinen pistesaldo on 262pistettä/lähtö.

HUOM! Tilastoissa on IPO-FH:n ja PAEJ pisteet normalisoitu 300 pisteen mukaisesti, jotta lajikohtainen vertailu olisi mielekästä.

logo_erotin.png

Koe- ja kilpailu startit

Vuosittain jäsenemme tekevät keskimäärin 30 starttia. Hajonta kuitenkin on aika suuri.

lahdot_kaikki.jpg

Lajeittain lähdöt jakaantuvat seuraavasti.

lahdot_lajeittain.jpg

Selkeästi eniten startteja tekee IPO porukka... ja joka vuosi :)

Noin suurin piirtein kakkosena on lähdöt käyttäytymiskokeissa. Mikä sinänsä on ymmärrettävää, kun kaikkiin PK-kokeisiin osallistuminen vaatii tuloksen käyttäytymiskokeesta.

Sama data numeroina

lahdot_data.jpg

logo_erotin.png

Koe- ja kilpailutulokset

Kaiken kaikkiaan jäsenemme ovat keränneet tilastoidulta ajalta 63514 pistettä ja keskimääräinen pistesaldo / startti on seuraavanlainen.

tulos_kaikki.jpg

Ja lajeittain keskimääräiset pisteet / startti jakaantuu seuraavasti

tulos_lajeittain.jpg

Sama data numeroina

tulos_data.jpg

logo_erotin.png

PK-lajien välinen kilpailu

Koska eri palveluskoiralajit on luonteeltaan hyvin erityyppisiä ja vaativat koirakoilta erilaista osaamista, niin ei ole mielekästä vertailla lajeja keskenään. Se on vähän sama kuin vertaisi lanttua banaaniin?

Mutta jos (paino sanalla jos) tuijotetaan pelkästään pisteitä ja unohdetaan koirakot pisteiden takana, niin voimme muodostaa leikkimielisen kilpailun eri PK-lajien paremmuusjärjestyksestä perustuen keskiarvopistemäärään läpi historian.

palkintopalli.jpg 

pisteet.jpg

logo_erotin.png